У Харкові блекаут після російського обстрілу: не працює метро, електротранспорт, немає води

У Харкові блекаут після російського обстрілу: не працює метро, електротранспорт, немає води

Армія рф вранці, 22 березня, обстріляла Харків, у місті пролунало 15 вибухів, є влучання по енергетичній інфраструктурі і пожежі.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Внаслідок обстрілу відбулося знеструмлення насосних підстанцій, у місті проблеми з водопостачанням. Також вранці на маршрути не вийшов електротранспорт - перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту.

Терехов додав, що не працюють лінії ДСНС 101 та 112, а також не працюють світлофори.

Керівник ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону повідомив, що без електроенергії перебувають понад 700 тис. споживачів, розгорнуті всі пункти Незламності, за потреби можна звертатися до них

"Через перебої з електропостачанням сповіщення про повітряні тривоги будуть здійснюватися через звукове повідомлення на мобільні телефони. Крім того, додатково співробітники ДСНС та Нацполіції будуть сповіщати громадян через гучномовці та рації, об’їжджаючи місто", - додав Синєгубов.

В інтерв'ю Радіо NV харківський журналіст Володимир Чистилін повідомив, що у Харкові ситуація найскладніша.

"Повний блекаут Харкова, не працює транспорт і метро, відкрилися Пункти незламності, люди оговтуються від ночі. У деяких районах немає води, намагаються через генератори підключити підстанції. Не працює вокзал. Але Харків звик, ми пам'ятаємо 2022 рік, коли також були блекаути", - сказав він. Чистілін додав, що лікарні працюють завдяки генераторам.