Командувач Сухопутних військ вважає, що рф готує наступ влітку

Командувач Сухопутних військ вважає, що рф готує наступ влітку

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк вважає, що рф може здійснити наступ на одному з напрямків влітку цього року.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

"Вони створюють угруповання – понад 100 тисяч. Не обов’язково це буде наступ. Можливо, вони будуть ним поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність. Але така вірогідність є, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків. Це поки що такі максимально тяжкі прогнози, що такий наступ буде. Ми зробимо все для того, щоб максимально нанести втрати противнику такі, що ми й робимо, щоб усі їхні ресурси, які вони формують, були залучені до цього часу в бій. Але ми готуємося до різного розвитку ситуації", - сказав Павлюк.

Нагадаємо, міністр оборони рф Сергій Шойгу заявив, що росія сформувала армійський корпус і мотострілецьку дивізію, а також сформувала "Дніпровську річкову флотилію" і "бригаду катерів" у складі флотилії. Шойгу заявив, що російські військові планують сформувати дві загальновійськові армії (ЗВА) і 14 дивізій та 16 бригад до кінця 2024 року.

JSW вважає, що ці наміри "швидше за все, є частиною довгострокових зусиль росії з підготовки до потенційної звичайної війни з НАТО, а не частиною війни проти України".