У Запоріжжі зросла кількість загиблих від російського удару, серед них — 8-річна дівчинка

У Запоріжжі зросла кількість загиблих від російського удару, серед них - 8-річна дівчинка

У Запоріжжі триває ліквідація наслідків масованого ракетного удару рф. Наразі відомо про трьох загиблих, а кількість поранених зросла.

Про це повідомляє ДСНС.

Рятувальники розбирають зруйновані будівельні конструкції, надають допомогу комунальним службам, які працюють над відновленням транспортного сполучення.

Крім того, до проведення робіт із демонтажу зруйнованих конструкцій залучили автокрани і тягачі.

Психологи продовжують надавати допомогу цивільному населенню. Волонтери забезпечують гарячим харчування та водою співробітників екстрених і комунальних служб, які працюють над ліквідацією, а також цивільне населення. 

Керівник Запорізької ОВА Іван Федоров розповів, ким були загиблі: "8-річна дівчинка та 35-річний чоловік – донька та батько. Загинули від удару російської ракети по приватному сектору Запоріжжя.Обірвала ранкова ворожа атака і життя 62-річного чоловіка - водія тролейбуса, що рухався греблею ГЕС. Пасажирів у транспорті не було".

Він додав, що за оновленою інформацією поранені 20 людей.

Нагадаємо, за оцінкою "Укренерго", атака росіян вранці 22 березня по енергетичній системі України була найбільшою за весь час, вона характеризується тим, що були застосовані комбіновані засоби ураження.

Голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що ДніпроГЕС складається з двох станцій ГЕС-1 і ГЕС-2: "Ми втрачаємо одну з них через влучання російських ракет". Він додав, що ГЕС-2 у критичному стані і ГЕС-1 зараз не працює.