Для відвідувачів лисичанських хабів запустили послугу з перекладу жестовою мовою

Для відвідувачів лисичанських хабів запустили послугу з перекладу жестовою мовою

У гуманітарних хабах Лисичанської громади запровадили Сервіс УТОГ – послугу з перекладу жестовою мовою.

Про це повідомляє Лисичанська МВА.

Зазначається, що лисичанський Центр надання адміністративних послуг підписав відповідний договір про співпрацю з ГО «Українське товариство глухих».

«Сервіс УТОГ – це система відеозвʼязку з перекладачем жестової мови для забезпечення комунікації з особами, які мають порушення слуху. Сервіс є повністю безкоштовним», – наголосили в МВА.

Щоб скористатись послугами перекладача жестової мови Сервісу УТОГ у гуманітарному хабі, треба відсканувати QR-код на картинці за адресами:

  • Дніпро, площа Троїцька, 5А (3-й поверх);
  • Київ, вул.М.Ушакова, 8А (1-й поверх);
  • Полтава, вул.Пушкіна, буд. 115, каб. 16;
  • Запоріжжя, вул.Сєдова, буд. 5, каб. 46 та 47;
  • Обухів, вул.Київська, буд. 132/2;
  • Звягель, площа Лесі Українки, 15.

В адміністрації наголосили, що для зв'язку з перекладачем жестової мови необхідний смартфон з встановленим на ньому додатком Viber або WhatsApp. Дзвінки з оператором Сервіс УТОГ здійснюються тільки у режимі відеозв'язку.

Екран з перекладачем жестової мови має бути повернутий до особи з порушеннями слуху. Голосова комунікація має бути на достатній відстані для сприйняття інформації всіма її учасниками.

Детальна інструкція з використання сервісу доступна за посиланням.

Нагадаємо, пацієнти, які мають підписані декларації з лікарями КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги 1" Лисичанська, можуть звернутися до лікарів за декількома адресами.