Лисогор розповів, де використовують техніку, отриману громадами Луганщини від партнерів

Лисогор розповів, де використовують техніку, отриману громадами Луганщини від партнерів

Техніку, яку громади Луганської області отримали від міжнародних партнерів, використовують у Харківській та Дніпропетровській областях на договірних засадах.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

«Тепер техніку використовують у Харківській та Дніпропетровській областях, безумовно, на договірних засадах. Певні відрахування ідуть до бюджетів громад», - зауважив він.

Йдеться про допомогу, отриману у межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва для відновлення після деокупації.

Зокрема, нагадав Лисогор, USAID передало дев’ять одиниць спеціалізованої техніки для Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної, Старобільська та Красноріченської громади. Це екскаватори, телескопічні навантажувачі з додатковими комплектами шин. Загальна сума допомоги - 33,1 млн грн.

Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) передав громадам Луганщини вакуумну мулососну машину, гусеничний екскаватор та легковий автомобіль «Volkswagen T6.1».

Від ПРООН отримали спеціально обладнане авто  для надання мобільних медичних послуг у Дніпрі та спецавтомобіль для мобільних груп з технічного обстеження будівель та споруд. Загальна сума допомоги становила 48,9 млн грн.

Раніше повідомлялося, що USAID сприятиме розвитку громад Луганщини.