У хабах Гірської громади понад 1200 ВПО отримали допомогу

У хабах Гірської громади понад 1200 ВПО отримали допомогу

Минулого тижня понад 1200 внутрішньо переміщених луганчан отримали натуральну допомогу у гуманітарних хабах при Гірській громаді.

Про це повідомляє Гірська МВА.

У Київському хабі продовжилася видача продуктових наборів від держави та ГО «Аваліст». Працівники штабу надавали юридичні консультації та адміністративні послуги, лікар консультував з питань лікування та профілактики захворювань. Директор Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги провів психологічне розвантаження.

У гуманітарному штабі в Богданівці відвідувачі отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова, працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна. Надавалися консультації з питань отримання статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, та фахівчині Луганського обласного центру зайнятості.

У Корсунь-Шевченківському луганчани отримували продукти харчування, працівники штабу надавали консультації із загальних питань, з питань захисту прав та інтересів дітей тощо. Крім того, лікарі Товариства Червоного Хреста України надавали медичні консультації та ліки, а також провели захід з психологічної підтримки «Іграшка антистрес».

У хабі на Хмельниччині ВПО забезпечували продуктами харчування, отримували консультації з питань реєстрації на отримання допомоги, пошуку тимчасового прихистку, з цифрової грамотності, із загальних та земельних питань. Спеціалісти Луганського обласного центру зайнятості консультували з питань працевлаштування. Лікарі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської ради та Товариства Червоного Хреста України надавали медичні консультації та ліки.

На Полтавщині луганчани отримували продукти, іграшки, вживаний одяг та взуття. Відвідувачів консультували з питань захисту прав та інтересів дітей та із загальних питань. Фахівці БФ «Право на захист» надавали юридичну допомогу. Медична сестра КНП «Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги» та лікар-терапевт КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Попаснянської міської ради консультували відвідувачів та видавали ліки, спеціалісти Троїцької сільської ВА консультувала із соціальних питань, а фахівець ЦНАПу Попаснянської міської ВА – з адміністративних.

Нагадаємо, на Київщині надали допомогу майже 200 родинам луганських переселенців.