Загибель помічника Залужного: обвинувачений не визнає свою провину, йому загрожує 15 років тюрми

Загибель помічника Залужного: обвинувачений не визнає себе винним, йому загрожує 15 років тюрми

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо офіцера, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову (на фото) - помічнику ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Як повідомляє ДБР, обвинуваченому повідомили про зміну раніше повідомленої підозри.

Він підозрюється у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 КК України).

"Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Після ознайомлення стороною захисту та потерпілими з матеріалами досудового розслідування справа буде направлена до суду", - йдеться у повідомленні.

Радниця зі стратегічних комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону заявила, що офіцер Олег Тімченко, якому повідомили про підозру, не визнає свою провину.

За її словами, дослідження з допомогою поліграфа показало, що в його діях не було умисності.

Також Тімченко наполягає, що попереджав Частякова про справжність боєприпасів, але його слова спростовуються показами свідків, зазначила радниця.

Як загинув Геннадій Частяков

Залужний ввечері 6 листопада повідомив, що за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув його помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков.

"В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині…З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією", - написав Залужний.

Міністр МВС Ігор Клименко наголосив, що у свій День народження Частяков повернувся додому після роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним.

"Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух. В квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу", - повідомив Клименко.

За його словами, поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував "фатальний подарунок".

"В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати", - зазначив Клименко.

За даними слідства офіцер "не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що він та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої".

Неповнолітній син Частякова отримав тяжкі тілесні ушкодження.