Зеленський назвав напрямок нової роботи Данілова

Зеленський назвав напрямок нової роботи Данілова

Екссекретар РНБО Олексій Данілов працюватиме на дипломатичному напрямку.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на засіданні РНБО.

На початку роботи засідання він подякував Данілову за роботу.

"Я хочу передусім подякувати Олексію Мячеславовичу. Дуже дякую за ці роки роботи – потужної, професійної. Олексій Мячеславович продовжить роботу на іншому напрямку, дипломатичному", – сказав Зеленський.

Також він назвав п'ять напрямків оновлення РНБО: 

  1. Більше прогнозованості. Посилення можливості України прогнозувати та впливати на процеси, від яких залежить національна безпека нашої держави.
  2. Продовження виконання всіх поточних завдань системи РНБО. І особлива увага щодо санкційної політики нашої держави.
  3. Доктринальна робота. Чіткість національних орієнтирів і системність у їх реалізації – те, що потрібно і зараз, і після війни.
  4. Кібербезпека та інформація. РНБО має потенціал робити більше для захисту від ворожих дестабілізаційних операцій та координації всіх державних інституцій у цій сфері.
  5. Робота Ставки, проєкти рішень, контроль за виконанням рішень – усе це має бути продовжене. Пріоритет – це оборона держави та захист нашого суспільства.

Нагадаємо, 26 березня президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО. Іншим указом Зеленський призначив новим секретарем РНБО Олександра Литвиненка, який був главою Служби зовнішньої розвідки.