У росії палали нафтобази у Воронезькій і Смоленській областях, їх атакували дрони

У росії палали нафтобази у Воронезькій і Смоленській областях, їх атакували дрони

Дрони СБУ у ніч проти 24 квітня завдали удару по двох російських базах зберігання та перекачування пально-мастильних матеріалів у Смоленській області у населених пунктах Ярцеве і Родорове.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на співрозмовника у правоохоронному органі.

За даними джерела, на цих базах зберігалося 26 тис. кубометрів палива. За даними співрозмовника, після потужних вибухів на об’єктах почалася масштабна пожежа та евакуація персоналу.

"СБУ продовжує ефективно нищити військову інфраструктуру та логістику, які забезпечують паливом російську армію в Україні. Ці об’єкти є і залишатимуться нашими абсолютно законними цілями", – зазначив співрозмовник видання.

Крім того, зранку 24 квітня російські Telegram-канали повідомляли про займання нафтосховища у Воронезькій області внаслідок атаки безпілотників.  Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв успішність атаки БПЛА не підтвердив, заявивши, що ППО збила ці дрони.

Нагадаємо, США критикували Україну за атаки на російські НПЗ. Держдеп США дав зрозуміти, що дійсно не схвалює удари українських дронів по російським нафтопереробним заводам.

Віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина заявляла, що нафтопереробні заводи на території росії є законними цілями з військового погляду. Так вона відреагувала на статтю FT про нібито заклики США до України припинити удари по російських НПЗ.