На Луганщині водії скутерів майже кожен день стають учасниками ДТП

На Луганщині водії скутерів майже кожен день стають учасниками ДТП

Керування мотоциклом чи скутером завжди пов’язане із небезпекою, адже у випадку ДТП водії таких транспортних засобів отримують набагато важчі травми, аніж автомобілісти.

За даними Головного управління Національної поліції в Луганській області, на Луганщині почастішали випадки ДТП за участю водіїв мототранспорту. Більшість власників «двоколісних» транспортних засобів не мають посвідчення водія або необхідної для керування категорії.

Відповідно до Правил дорожнього руху, сідати за кермо мотоцикла, мопеда чи скутера дозволено лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія, відповідної категорії. Для мотоциклістів це категорія - А. Для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двохколісних» засобів, з об’ємом двигуна до 50 куб. см., або ж електродвигуном до 4 кВТ – категорія А1.

Перш ніж сісти за кермо мототранспорту, необхідно потурбуватись і про заходи безпеки – одягнути мотошолом, а за можливості, ще й інше захисне екіпірування – спеціальні рукавиці, куртку та наколінники. Якщо ви мандруєте удвох, обов’язково подбайте, аби пасажир також одягнув мотошолом.

Завжди й усюди сумлінно дотримуйтесь Правил дорожнього руху, не перевищуйте швидкість, уникайте ризикованих маневрувань!

Перед поїздкою обов’язково перевіряйте технічний стан свого транспортного засобу, таким чином частково застраховуєтесь від неприємних ситуацій на дорозі!

Сервісні центри МВС в Луганській області приєднуються до Головного управління Національної поліції в Луганській області звертаючи увагу водіїв мототранспорту. Пам'ятайте, на дорозі у всіх однакові права та обов’язки, незалежно від категорії транспортного засобу.