Підтримано державне обвинувачення

  «Підтримано державне обвинувачення»
     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у суді та доведено винуватість громадянина П., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 335 КК України, тобто ухилення від призову на строкову військову службу.
     Як встановлено під час досудового розслідування громадянин П. відповідно до ст. 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» був суб'єктом чергового призову громадян України на строкову військову службу.
     В установленому законодавством порядку, письмово, під розпис, його повідомлено про необхідність явки до Сєвєродонецького міського військового комісаріату для відправлення у збірний пункт для проходження строкової військової служби в Збройних силах України.
     Однак, діючи умисно, не маючи права на відстрочку та звільнення від призову на строкову військову службу, без поважних причин не з'явився у призначений день до Сєвєродонецького МВК, внаслідок чого ухилився від призову на строкову військову службу.
     В ході досудового розслідування між підозрюваним П. та прокурором, у відповідності до вимог ст.ст. 468, 469, 472 КПК України, укладена угода про визнання винуватості.
     Згідно даної угоди підозрюваний П. та прокурор дійшли згоди щодо обставин, правової кваліфікації кримінального правопорушення та покарання, яке повинен понести П.
     Суд затвердив угоду про визнання винуватості між обвинуваченим П. та прокурором, визнав П. винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 335 КК України, та призначив узгоджене сторонами покарання у вигляді обмеження волі строком на 1 рік. На підставі ст. 75 КК України звільнив обвинуваченого П. від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік.

Ю.А. Зінченко, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури