«Профi – Fest» - cвято краси, молодостi, таланту.

«Профi – Fest» - cвято краси, молодостi, таланту.

Лютий виявився щедрим на рiзноманiтнi виховні, позаурочні заходи в Державному навчальному закладi «Сєвєродонецький професiйний лiцей». Але оскiльки головне завдання професiйного лiцею — пiдготовка квалiфiкованих робiтничих кадрiв, то самими значущими подiями стали випуски трьох учнiвських груп. 1 лютого свої дипломи захистили колишнi дев'ятикласники, а тепер володарi атестатiв про середню освiту та дипломiв квалiфкованого робiтника за професiєю «Перукар (перукар-модельєр). Візажист. Візажист-стиліст.» А вже 14 i 15 лютого захищали свої дипломнi роботи учнi груп за професiями «Кравець» i «Перукар (перукар-модельєр). Візажист.» Для захисту практичної частини дипломної роботи кравцi шиють певний вид одягу, найчастiше це верхнiй, вiн складнiший у виготовленнi, але й оцiнюються бiльш високо. А перукарi-вiзажисти створюють сучаснi чоловiчi або жiночi моделi зачiсок i вiзажу у фантазiйному стилi з урахуванням актуальних тенденцiй моди та iндивiдуальних особливостей клiєнта.

В лiцеї вже стало доброю традицiєю аби випускнi роботи мали можливiсть подивитися та оцiнити не тiльки члени екзаменацiйних комiсiй. Захист Державної квалiфiкацiйної атестацiї вже не в перший раз проводиться в актовiй залi iз запрошенням педагогiчного та учнiвського колективiв лiцею, представникiв пiдприємств, а також батькiв випускникiв i шrолярiв мiста, таким чином виконуючи ще і профорієнтаційну функцію.

15 лютого о 13.30 розпочався цьогорiчний Профі-Fest. Глядацька зала була у захватi вiд дефiле кравцiв. Було представлено 5 моделей жiночих курток, 8 моделей пальт, 3 жіночих жакета і, навiть, хутряне напiвпальто iз норки. Всi моделi були дуже рiзноманiтними, сучасними. Цiкавим було й те, що дiвчата зазначили собiвартiсть своїх виробiв, яка в рази була менше за ринкову. Яскравим доповненням стала демонстрацiя моделей, виготовленних цiєю групою впродовж 1,5 рокiв навчання . Це були костюми Дiда Мороза та Снiгуроньки, колекцiя суконь до Дня вишиванки, а також дитячий одяг.

Потiм кравцiв змiнили перукарi- вiзажисти. Гучними оплесками глядачi зустрiчали сучаснi образи в романтичному, фольклорному, фантазiйному стилях. Навiть була наречена, яка за весiльною традицiєю кинула дiвчатам свого букета. Випускницi доклали немало зусиль, аби виглядати гiдно на державному iспитi. Використали рiзноманiтнi технiки та технологiї фарбування та укладання волосся за допомогою сучасного новітнього інструменту, який є в наявності в учбовій майстерні, застосували багато доповнень до зачiсок, продемонстрували майстернiсть i творчiсть при виконаннi макiяжу.

Вітаємо наших випускниiв з успішним завершенням навчання. Ви розкрили свої обдарування, таланти, знайшли справу свого життя, отримали професію. Тисячі доріг відкриті перед вами. І всі вони ведуть у дивний світ праці і творчості, без яких немислиме людське життя. Нехай вам щастить.

Хільченко Т.О., викладач професійно-теоретичноі підготовки
Державного навчального закладу «Сєвєродонецький професійний ліцей»