Дві сєвєродончанки знову потрапили на гачок шахраїв

 

Шахрайські схеми «Родич у біді» та «Раптовий виграш» знову спрацювали в м. Сєвєродонецьк. Жертвами нечистих на руку ділків стали 83-х та 49-річні жінки, які через власну необачність втратили 77930 грн та 6800 грн відповідно.

Вчора, до Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення 49-річної місцевої мешканки про те, що 13 квітня на мобільний телефон її сина надійшло SMS-повідомлення про те, що він виграв квартиру у м. Київ. Зателефонувавши на вказаний в повідомленні номер, «представник» Національного Банку України, який відповів на дзвінок, повідомив жінці, що у неї є можливість забрати виграш грошима у сумі 680 тис. грн, але для цього треба сплатити податок в розмірі 1% від виграшу – 6800 грн. Після перерахування вказаної суми, співрозмовник повідомив, що гроші в сумі 680 тис. грн надійшли на транзитний рахунок і щоб перевести їх на особистий рахунок, треба перерахували ще 10200 грн. Після відмови жінці пообіцяли повернути «податок», проте, до теперішнього моменту гроші на її рахунок не надійшли.

Того ж дня, близько 22.15 до поліції звернулась 83-річна пенсіонерка з повідомленням про те, що о 12 год їй зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її донька на автівці збила неповнолітню дитину. Для «вирішення питання» жінка мала перерахувати на вказаний шахраєм рахунок 3 тис $ США. Пенсіонерка пішла до банківської установи, де поповнила вказаний їй картковий рахунок на суму 77930 грн. Через деякий час вона дізналася, що її донька не потрапляла в ДТП.

Обидва факти внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 КК України «Шахрайство».

Поліція вкотре звертається до громадян не бути довірливими та перед тим, як під будь-яким приводом перерахувати незнайомій особі грошові кошти, впевнитись, що це не шахрай. Зателефонуйте рідним, проконсультуйтеся з поліцією, служба «102» працює цілодобово!