В Сєвєродонецьку поліцейські вилучили у перехожого бойову гранату

В Сєвєродонецьку поліцейські вилучили у перехожого бойову гранату


В рамках проведення загальнонаціональних профілактичних заходів щодо посилення контролю за незаконним обігом зброї та вибухівки, в Сєвєродонецьку у 33-річного місцевого мешканця поліцейські виявили та вилучили гранату РГН та підривач.
23 квітня, під час несення служби з охорони публічної безпеки, оперативники кримінальної поліції Сєвєродонецького відділу поліції та бійці БПСПОП «Луганськ-1» поблизу б. 6 по пр. Центральному виявили та вилучили у 33-річного чоловіка предмет, зовні схожий на РГН та ймовірно підривач до нього.
Вилучене спрямовано для проведення експертизи, даний факт внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Походження та наміри чоловіка щодо гранати встановлять слідчі в рамках розслідування.
Поліція Луганщини нагадує, що відповідальність за незаконне зберігання, пересилання, використання зброї, бойових припасів вибухівки передбачає покарання у вигляді позбавлення волі.