росія вдарила по Харківщині: зруйновано будівлі, є загиблі та поранені (фото)

росія вдарила по Харківщині: зруйновано будівлі, є загиблі та поранені (фото)

Через російські удари по Вовчанську двоє людей загинули, ще двоє громадян поранені.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

"За даними слідства, вранці 19 квітня російські військові здійснили обстріли м. Вовчанськ. Зафіксовано пряме влучання у девʼятиповерховий житловий будинок. Отримали поранення жінка та чоловік. Обом постраждалим 61 рік. За іншими адресами внаслідок ударів по місту загинули двоє чоловіків 50 та 84 років", - йдеться у дописі.

Зазначено, що ворог бив по місту авіаційним керованим боєприпасом та з РСЗВ.

Наразі прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками зс рф. 

Додається, що за процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Очільник Харківської ОДА Олег Синєгубов написав, що один з чоловіків загинув від міно-вибухових травм, а інший  внаслідок влучання по іншому приватному домоволодінню.

"Терористи з рф продовжують рівняти цивільні об‘єкти з землею та вбивати беззбройних людей. Всі злочини документуються для подальшої відповіді", - заявив  він.

Нагадаємо, що у рф вперше відкрито заговорили про окупацію Харкова.