До уваги респондентів! Нове у статистичній звітності!

З 1 січня 2013 року набирає чинності нова Номенклатура продукції промисловості ( прект на сайті ГУС www.lg.ukrstat.gov.ua)

Звертаємо увагу, що статистичний звіт по ф.№1П-НПП (річна) «Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції» за 2012 рік слід скласти за новою Номенклатурою продукції промисловості та тільки на бланку форми № 1П-НПП (річна), затвердженому Наказом Держстату України 07.08.2012 № 331.

Також наголошуємо, що ф.№ 1П-НПП (річна) подають юридичні особи, відокремлені підрозділи юридичних осіб, які займаються промисловими видами діяльності ( зі звіту за 2012 рік це стосується також малих підприємств).

Респонденти, які при реєстрації або перекодуванні видів економічної діяльності підприємств за КВЕД-2010 внесли у довідку промислові види діяльності (05-35), а саме ті, що відносяться до секцій: В “Добувна промисловість і розроблення кар’єрів”, С “Переробна промисловість”, D “Постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря” і Е “Водопостачання, каналізація, поводження з відходами” навіть в разі відсутності промислової діяльності повинні надати статистичні звіти з нульовими показниками, з вказанням у гр.В коду продукції за НПП з довідки.

Впроваджуються нові форми державних статистичних спостережень:

• №11-ОЗ (річна) «Звіт про наявність і рух основних засобів, амортизацію»;

• № 2-торг (авто) (річна) «Звіт про продаж і запаси автотранспортних засобів, деталей та приладдя до них»;

• №7-ПВ (один раз на чотири роки) "Звіт про заробітну плату за професіями окремих працівників";

• № 1-ІКТ (одноразова) «Використання інформаційно-комунікаційних технологій та електронної торгівлі на підприємствах у 2012 році».

Вилучено форму державного статистичного спостереження №1-споживання (річна) «Обстеження споживання продуктів та послуг у виробництві продукції (робіт, послуг)».

Змінено бланки форм державних статистичних спостережень ф.№1-підприємництво (річна) та ф.№1-підприємництво (коротка) (річна)«Структурне обстеження підприємства» (наказ Держстату України №321 від 01.08.2012).

Слідкуйте за подальшими змінами у складі статистичної звітності, що необхідно подавати Вашому підприємству на сайті www.lg.ukrstat.gov.ua