Ситуація на Луганщині станом на 13.00

Ситуація на Луганщині станом на 13.00

Станом на 13.00 на території Луганської області продовжується гасіння масштабних пожеж в лісових масивах: Новоайдарського, Старобільського, Попаснянського та Станично-Луганського районах. За попередніми оцінками ДСНС орієнтовна площа пожеж складає близько 9,3 тис. гектарів.

Внаслідок масштабних пожеж 9 людей загинуло та 15 мешканців госпіталізовані до лікарні.

Після гасіння пожеж за місцем мешкання виявлено 5 загиблих громадян (62-річний чоловік та 73-річна жінка - с. Сиротіне, 67-річний чоловік, 82-річна жінка та неопізнаний труп - с. Воронове)

Евакуйовано 120 чоловік, у тому числі із: сіл Муратове - 35 осіб (розміщено в смт Новойдар у школі та лікарні), Воронове - 40, Сиротине - 25, Осколонівка – 20.

Евакуйованих 104 мешканців с. Воронове, Сиротине та Метьолкіне, які не мають житла поміщено до 2 евакуаційних пунктів, розміщених в середній загальноосвітній школі № 8 та № 17 м. Сєвєродонецька.

До ліквідації пожеж залучено 541 працівник та 114 одиниць техніки ДСНС (Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська та Харківська області), у тому числі 3 літаки АН-32 та 2 гвинтокрила ДСНС;
148 військовослужбовців та 14 одиниць техніки ЗСУ, 60 працівників та 56 одиниць техніки Держлісагенства, 580 працівників поліції.

Наразі проводиться перекриття дорожнього руху у населеному пункті Нижньо Ольхове Станично-Луганського району та перекрито рух до смт. Станиця Луганська.

Для огляду місця події у населених пунктах Воронове, Сиротине та Метьолкіно ГУНП в Луганській області створені спеціальні слідчо-оперативні групи до складу яких залучено працівників слідчих підрозділів та кримінальної поліції.
Поліцією забезпечено цілодобове патрулювання по цих населених пунктах з метою надання допомоги мешканцям та з метою недопущення фактів мародерства.

У зв’язку з наближенням лісової пожежі до КПВВ «Станиця-Луганська» рішенням командуванням Об’єднаних сил роботу КПВВ призупинено до ліквідації пожежі.

Проводиться роз’яснювальна робота серед населення.

Галерея зображень

Ситуація на Луганщині станом на 13.00
Ситуація на Луганщині станом на 13.00
Ситуація на Луганщині станом на 13.00
Ситуація на Луганщині станом на 13.00
Ситуація на Луганщині станом на 13.00