Евакуація 15 квітня: вивезли 370 людей

Евакуація 15 квітня: вивезли 370 людей

15 квітня евакуація жителів Луганщини відбуватиметься із Лисичанська, Сєвєродонецька, Попасної, Рубіжного та Гірської громади.

Вчора нам вдалося спрацювати за всіма п’ятьма маршрутами, у тому числі й надважкими – до Рубіжного та Попасної. На жаль, частина людей невпевнена у виїзді, боїться за майбутнє, тримається за залишки майна. Хоча тільки організованими безкоштовно поїздами та автобусами евакуйовані 32 тисячі жителів. І від жодного ніхто не почув про якійсь перепони. Всіх зустріли, допомогли із розселенням, оформленням документів, гуманітарною допомогою. Тому не зволікайте та виїжджайте, поки така можливість є. Українські захисники стримують ворога, але той щодня підступно обстрілює домівки мирного населення – просто для помсти. «Руський мир» мститься жителям Луганщини і Донеччини. Оберіть життя – автобуси у місцях зборів на вас чекають. Як і поїзди, яких достатньо. Заради безпеки, останнім часом ми не оголошуємо повного їх переліку, але Укрзалізниця подає їх за першої потреби.

Місця зборів:

  • Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
  • Попасна: вул. Щербакова, 1а;
  • Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
  • Нижнє: Паркова, 13;
  • Рубіжне: вул. Чехова, 11.

Більше 220 осіб вже виїхали сьогодні із Гірського, Рубіжного, Лисичанська та Сєвєродонецька

Ситуація наступна - в останні дні "гуманітарні коридори" нам або не погоджують, або відкривають за умови повного "режиму тиші". Тобто, на найвищому рівні про це домовлено, але російські військові далеко не завжди дослухаються до наказів. Тому ми евакуюємо жителів Луганщини, незважаючи ні на що - необхідно терміново рятувати життя людей. Сьогодні вдалося вивезти вже понад 220 осіб: 115 із Лисичанська, 70 із Гірського, 35 із Сєвєродонецька та 7 із Рубіжного.

Попасна

Так, ми евакуювали сьогодні людей за всіма п’ятьма маршрутами. Це 230 жителів області. Однак із Попасної лише троє з них. Місто росіяни щільно обстрілювали із самого ранку. Тож, було вирішено автобус для евакуації залишити у сусідньому населеному пункті, де відносно безпечно, а попаснян підвозити туди на автомобілях. Але навіть таким чином вдалося зробити лише один рейс – врятувати трьох осіб. Після чергового потужного обстрілу уламки снарядів влучили у цей транспортний засіб. Автівці з пасажирами вдалося виїхати з-під ворожого вогню на повністю спущених шинах. На щастя, обійшлося без жертв, евакуйовані вже і іншому регіоні країни.

Евакуація - єдиний спосіб вберегти Вам життя! Сьогодні з Луганщини вивезли ще 370 людей
Охочих евакуюватися поменшало, проте навіть, якщо Вас буде п‘ять або десять, ми кожному надамо можливість поїхати в спокій. Евакуація відбувається щодня. На Заході країни Вас радо приймуть.
За 51 день ми евакуювали більше 32 тисяч мешканців області.
Кожен евакуйований має житло, їжу, ліки, засоби гігієни, одежу. Ніхто нікого не кидає на призволяще.
Сьогодні разом з Патрульною поліцією та волонтерами нам вдалося вивезти 35 сєвєродончан, 70 мешканців Гірської громади, 115 лисичан, 7 рубіжан, 140 з Кремінної та
лише 3 попаснян (планувалося більше - розпочався обстріл, евакуація неможлива; автівка з цими трьома людьми ледь виїхала з міста)
Для тих хто залишився, завезено гуманітарну допомогу, яку поліцейські доставляють по бомбосховищам.
Завтра автобуси так само чекатимуть Вас у зазначених місцях Ваших громад.
Скористайтеся можливістю!
Подбайте про Ваших дітей!

Галерея зображень

Евакуація 15 квітня: вивезли 370 людей
Евакуація 15 квітня: вивезли 370 людей
Евакуація 15 квітня: вивезли 370 людей
Евакуація 15 квітня: вивезли 370 людей
Евакуація 15 квітня: вивезли 370 людей
Евакуація 15 квітня: вивезли 370 людей
Евакуація 15 квітня: вивезли 370 людей