Верещук доручила підготувати тимчасове житло переселенців до холодів

Верещук доручила підготувати тимчасове житло переселенців до холодів

Напередодні опалювального сезону місця компактного проживання ВПО мають бути забезпечені опаленням та утепленням.

Це стало темою наради у Кабміні під головуванням Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук, повідомляє сайт Мінреінтеграції.

Було вирішено перевірити місця компактного поселення – наскільки готові до опалювального періоду.

Також вирішено організувати ВПО грошову допомогу на покриття комунальних послуг в опалювальний період та залучити міжнародних партнерів до модернізації та утепленні приватних домогосподарств та комунальних приміщень. Зокрема, було вирішено максимально спростити та прискорити процедури (Prozorro, будівельні правила тощо).

«Сотні тисяч переселенців проживають у місцях тимчасового проживання (школи, лікарні, санаторії, гуртожитки та інші пристосовані приміщення). Будемо ці приміщення оперативно готувати до осінньо-зимового періоду. Люди не повинні мерзнути», - резюмувала Віцепрем‘єрка.

Як повідомлялося, в закладах освіти різного рівня тимчасово розміщено майже 40 тис. внутрішньо переміщених осіб. Останнім часом на адресу Мінреінтеграції почали надходити скарги: деякі заклади, де облаштовані місця компактного поселення ВПО, вимагають виселення переселенців в зв’язку з наближенням навчального року.

Віцепрем`єр Ірина Верещук вже наголошувала, що виселення ВПО з закладів освіти без надання альтернативного місця тимчасового проживання є неприпустимим.

Нагадаємо, Олександр Стрюк запевнив, що гуманітарна ситуація в Сєвєродонецьку є вкрай важкою.

«Доходять із міста чутки, що навіть луганські чиновники між собою у якихось довірчих розмовах кажуть, що ніхто нічого відновлювати не збирається. Максимум - розселимо по містах в «ЛНР». Хоча на камеру робиться чудова картинка про відновлення», - повідомив він.

Однак, на його думку, без України нічого не відновлюватиметься.

Цього року, за словами Стрюка, опалювального сезону у Сєвєродонецьку не буде вже точно.

Фото міністерства