Сєвєродонецький фотограф переміг в Міжнародному конкурсі

Сєвєродонецький фотограф переміг в Міжнародному конкурсі

Фотограф з Сєвєродонецька Олександр Плаксін переміг в п’ятому міжнародному конкурсі театральної фотографії «Театр в фотоб’єктиві 2022»

Подробицями він поділився з «Сєвєродонецьк онлайн».

«Конкретно коли саме подавав фото, не пам’ятаю. Десь до Нового року в 2021 році. Моє одно фото отримало декілька голосів від журі, що дало можливість отримати 1 місце. Може ще в когось стільки голосів, і хтось ще отримав перше місце. Таке теж може бути. Також декілька потрапили в так званий Шорт Ліст. Це схоже на фінал. Відбираються найсильніші роботи, з яких потім самі судді відбирають тих, хто вже отримує 1 місце, 2 та третє», - розповів Олександр Плаксін.

фото переможець

Він відправляв фото в 3 категорії.

«Портрет. Open category. Та art photo. В арт фото жодна з моїх робіт не потрапила в цей Лонг Ліст. Це найактуальніша категорія. Туди відправляють найбільше фотографій. Там дуже велика конкуренція, як я розумію. Одне фото потрапило в Лонг Ліст Портретів. Та дві фото потрапили в Лонг Ліст – «Відкрита категорія». Чорно-біла світлина стала одним з фото, що зайняло перше місце», - прокоментував Олександр.

портртет

друге фото

Він додав, що працював с обласним театром для створення їхніх фотографій на ювілей.

Раніше на цей конкурс світлини Олександр не подавав.

«Раніше не подавав. Побачив цей конкурс минулого року, але вже коли він закінчився. І ось на 5-й конкурс я вже подався. Бо активно фотографував акторів, та співпрацював з Луганським обласним українським музично-драматичним театром, який був у Сєвєродонецьку», - згадує фотограф.

Зараз він з сім’єю мешкає в Івано-Франківську.

Олександр Плаксін

«Поїхали ми з Сєвєродонецька приблизно 5 березня евакуаційним потягом. Нам у Франківську подобається, навіть те, що тут багато дощів, не псує настрій. На сході значно тепліше, я б сказав. Але мені особисто нормально. А от жінці не дуже, вона мерзне. Дитині подобається, бо багато калюж», - ділиться Олександр.

Також Олександр розповів, над чим зараз працює.

«Зараз я працюю з НПО «Молода Просвіта Прикарпаття». Над одним проектом, де буде фотовиставка у Франківську та за межами країни. Це історії ВПО. Та їхні фотографії. Є ще деякі плани, але як там буде не знаю", - розповів фотограф

Міжнародний конкурс театральної фотографії «Театр в фотоб’єктиві 2022» проводиться з 2018 року і присвячений Міжнародному дню театру. В состав журі входять представники різних країн.