Гайдай про допомогу з окупації: "Допомагають постійно, регулярно і дуже потужно"

"Допомагають постійно, регулярно і дуже потужно"

Керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай розповів, що результати обстрілів складів з боєприпасами на окупованій території області стали можливі не тільки завдяки ЗСУ, а й завдяки допомозі мешканців тих міст.

Про це він розповів в рамках Телемарафону.

«Я хочу нагадати, що після окупації частини території області 24 лютого, люди виходили на мирні мітинги проти окупантів. Не один і не два рази. Виходили б й надалі. Єдине, що вони почали стріляти. Люди були поранені. І вони зрозуміли, що їх просто будуть вбивати. Тільки тому вони не виходять на, ще раз наголошую, мирні мітинги. Коли єдине, що в руках, це прапори українські. Все. Ніякої зброї. Ніякої агресії. По-друге. Нам допомагають місцеві жителі. Допомагають постійно, регулярно і дуже потужно. І завдяки і цій допомозі Луганщина досі тримає оборону», - вважає Гайдай.

План окупантів, за його словами, - захопити всю область. Росіяни кидають усі свої сили аби «дотиснути» Луганську область та наступати далі на Донеччину, провести референдум «Про приєднання до рф», а коли Україна піде в контнаступ, заявити про напад і оголосити загальну мобілізацію

«Зараз вони не можуть оголосити загальну мобілізацію. Тому що по закону в них немає війни. В них якась операція. Все, що обіцяв Путін населенню – Київ не захопили, «ЛДНР» не вийшли на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей», - каже Гайдай.

Раніше він розповідав, що частина чоловіків з нещодавно окупованих міст добровільно встали на бік ворога, інших мобілізують примусово. За його словами в Сєвєродонецьку, Рубіжному та Лисичанську залишилось 10-15 відсотків населення.