Росіяни кидають всі сили, щоб захопити останні населені пункти та провести референдум на Луганщині

Росіяни кидають всі сили, щоб захопити останні населені пункти на Луганщині

Росіяни кидають всі сили, щоб захопити останні населені пункти на Луганщині

Про це в рамках Телемарафону розповів керівник Луганської ВЦА Сергій Гайдай.

«Референдум по всій області треба їм робити. Але до цього ім треба визнати Луганську область в адміністративних кордонах як «ЛНР». Це їхній план. Але як можна визнати, коли ще точаться бої?», - каже Гайдай.

Де-юре, за його словами, вони цього зробити не можуть, тому кидають багато сил на цьому напрямку. Але сили, завдяки обстрілам складів на окупованій території, вже не ті. Зараз йде перегруповування росіян. Але ВСУ «пройшлися» командними пунктами і складами, тому в них тепер проблеми.

На питання, чи можна казати, що Україна втримає залишки території, Гайдай відповів, що ворог дуже потужний та з величезними ресурсами.

«Стратегічно не виграти бій за один населений пункт. Хоча кожне місто та село Луганської області важливі…Нам головне виграти війну. Навіть якщо доведеться лишити один чи два населені пункти, це не буде трагедією. Одразу хотів всім пояснити, що не треба волосся на голові виривати й казати, що все – Луганщину здали. Ніхто Луганщину не здавав…Перемога лише на умовах, що повернемо всі території Луганщини», - наголосив Гайдай.

З Білогорівки та Верхньокам’янки через постійні обстріли евакуація зараз неможлива. Люди сидять в укриттях, території постійно обстрілюються.

Як повідомлялося, на Луганщині поменшало обстрілів завдяки влучанням в склади росіян на окупованій території.