Гайдай: "Обстріли припиняються лише, коли «втомлюється» метал"

На Луганщині, мабуть, не залишилося жодного квадратного метру землі, не ураженого російською артилерією

На Луганщині, мабуть, не залишилося жодного квадратного метру землі, не ураженого російською артилерією

Про це пише у своїх соцмережах керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай.

«Обстріли дуже щільні. Припиняються лише, коли «втомляється» метал. Населені пункти, в яких наші хлопці тримають оборону на сході, 20 липня зазнали двох потужних ракетних ударів, чотирьох тривалих артилерійських атак, п’ятьох обстрілів із мінометів, переживають наслідки танкового наступу», – повідомив Сергій Гайдай 21 липня зранку.

За його словами, окупанти намагаються розвинути наступ на Бахмут, але в кожному, навіть маленькому, населеному пункті росіянам чинять гідний опір.

Гайдай значив, що ворог застосовує звичну для себе тактику масованого артилерійського вогню, бомбових ударів, використовує всі доступні типи зброї, аби просунутися вперед.

Як повідомив очільник регіону, росіяни організували декілька спроб штурму із різних боків із району Лисичанська та навколишніх сіл.

Додалися руйнування у Верхньокам’янському. Із повітря вкотре обстріляна Білогорівка.

«Аби уникнути загальної мобілізації і негативних настроїв в рф, ворог продовжує використовувати нетрадиційні джерела накопичення бойової сили. Примусова мобілізація триває, до прикладу, на Старобільщині. Чоловіки ховаються, дехто намагається під будь-яким приводом виїхати, але «квитки» на фронт місцеве населення отримує. Чомусь більшість з них була упевнена, що їх це не торкнеться і зброю в руки насильницько давати ніхто не буде. Але ж вони мають справу із росіянами, де не запитують про бажання і не дивляться на стан здоров’я – їм потрібна лише жива сила», – наголосив Гайдай.

Раніше він повідомляв, що росіяни кидають всі сили, щоб захопити останні населені пункти на Луганщині.

Фото ЛОВЦА