Львівські лікарі 9 годин рятували 11-річного сєвєродончанина, в якого виявили пухлину

Львівські лікарі 9 годин рятували 11-річного сєвєродончанина-переселенця, в якого виявили пухлину

У Львові лікарям вдалося видалити пухлину в 11-річного сєвєродончанина, в якого відмовили ноги.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

У 11-річного Льови раптово відмовили ноги. Як виявилося - причиною стала пухлина.
Родина з Сєверодонецька. З міста евакуювалися після того, як їхній квартал накрило «Градом». Один зі снарядів поцілив у школу, в укритті якої перебувала Тетяна з Льовою та рідними. Вони вибиралися буквально з палаючої будівлі. Того ж дня згоріла і їхня квартира.

На Хмельниччині, куди перебралася родина, якось зранку Льова не зміг підвестися з ліжка. Ноги не слухалися дитину. Коли хлопчика привезли швидкою у Лікарню Св. Миколая, оперувати потрібно було максимально швидко. Навіть кілька зайвих годин могли завдати ще більших наслідків для здоров’я.

Льова

Команда нейрохірургів на чолі із завідувачем відділення дитячої нейрохірургії Михайлом Ловгою обережно видалили пухлину, яка проростала у спинний мозок та на той момент уже практично повністю знерухомила хлопчика. Операція тривала 9 годин.

Використовувались усі необхідні сучасні технології для безпечного проведення такої операції, у тому числі мікроскоп та інтраопераційний нейрофізіологічний моніторинг. Пухлину грудного відділу спинного мозку повністю ліквідували, не зачепивши важливих структур спинного мозку.

Нині, за два місяці після операції, стан хлопчика значно покращився. Попри те, що Льова потрапив до лікарів із цілком знерухомленими ногами, він уже може згинати та розгинати нижні кінцівки. Це результат роботи нейрохірургів та команди реабілітологів на чолі зі старшим фізіотерапевтом Сергієм Худою.

Льова, кажуть лікарі, дуже старанний пацієнт. Він сумлінно виконує всі завдання спеціалістів, аби швидше почати бігати. До війни він був капітаном дитячої футбольної команди Сєверодонецька і знову мріє вийти на поле зі своїми друзями у рідному мирному українському місті.

Як повідомляє Попасная.Сity, коли почалася повномасштабна війна, 41-річна Тетяна – мати Льови - була на заробітках у Польщі. Двох синів - 9-ти та 11-ти років залишила у Сєвєродонецьку з бабусею і дідусем. Пригадує: перші дні сподівалися, що усе минеться, але вже на початку березня жінка почала збиратися додому, щоби вивезти рідних з-під обстрілів.

Льова з мамою

"7 березня я втратила зв'язок з рідними і вирішила їхати по них. 13 березня я уже була в Сєвєродонецьку. Приїхала якраз, коли місто обстрілювали "Градами". Це просто страшне. Все палає, падають будинки", - розказує Тетяна.

Щоби перечекати обстріл, сім'я заховалася в укриття школи. Але в будівлю прилетіла російська ракета і почалася пожежа.

"Всі вибігали, хто куди міг. Ми, як виявилося, прибігли на саму передову. На щастя, там нас прихистили і нагодували українські військові, а наступного дня, коли обстріли трохи вщухли, вони вивезли нас у найбезпечніший район міста, звідки ми вже змогли виїхати", - пригадує Тетяна.

Разом із двома синами, мамою, батьком та братом поїхали до родичів на Хмельниччину.

Нагадаємо, у Польщі повернули зір родині з Сєвєродонецька, що постраждала від ракетного удару рф.

Фото Перше медичне об'єднання Львова