“Дітей з Луганської області хочуть депортувати до росії”, - Гайдай

“Дітей з Луганської області хочуть депортувати до росії”, - Гайдай

З Луганщини окупанти намагаються організувати депортацію дітей на територію рф. Про це у соцмережах повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Із відповідними намірами в захоплені міста приїхала “уповноважена з прав дитини при президенті рф”. Тож, вже днями понад 100 позбавлених батьківського піклування дітей та дітей-сиріт вивезуть на росію. Росіяни залишають окуповані міста без чоловіків, яких примусово мобілізують, тепер ще й вивозять дітей”, - написав Гайдай.

Він зазначив, що це ще один приклад неспроможності окупаційної влади налагодити навіть відпрацьовану роками роботу соціальної сфери – а саме фінансування інтернатів та санаторних шкіл. Вони віддають дітей, бо для них це – фінансовий тягар, а не покоління майбутнього.

Тим часом окупаційна влада продовжує "оздоровлювати" сєвєродонецьких дітей на території рф. Для цього проводять медичні огляди "кандидатів", яких планують вивезти з міста.

 

Як зрозуміло з розповіді "лікарки", дітей з Сєвєродонецька будуть відправляти до Башкірії. 

Напередодні фейковий "мер" міста Моргунов у своїх соцмережах написав, що вже друга партія маленких сєвєродонечан вивезена до росії.

Відправка сєвєродонецьких дітей до "лагерів"

"Вже друга група сєвєродонецьких дітей направлена до таборів Пермського краю. Пройшло трохи більше тижня з моменту відправки виїзду першою групи", - написав він.

Цього разу "на росію" відправили 45 дітей, раніше до "лагерів" поїхали 79.   

Раніше повідомлялось, що в Сєвєродонецьку підвозять питну воду та "відновили" пошту, а в Рубіжному відкрили пункт гарячого харчування.