В Кремінній викрали майно дитячого спортивного комплексу

В Кремінній викрали майно дитячого спортивного комплексу

Обласна поліція розслідує факт викрадення майна дитячого спортивного комплексу в Кремінній.

Про це повідомляє пресслужба поліції Луганської області.

Зокрема, зареєстровано 6 випадків мародерства з приватних домоволодінь громадян та один факт викрадення майна дитячого спортивного комплексу в м. Кремінна. Один факт незаконного проникнення до житла.

Загалом поліцейські зареєстрували 19 фактів порушення звичаїв війни.

  •  В містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна, смт Метьолкіне, селищах Миколаївка, Смолянинове та Щедрищеве задокументовано 19 фактів руйнування житла місцевих мешканців та пошкодження майна в результаті артилерійських обстрілів окупантів. Відомості внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 438 КК України «Порушення звичаїв війни».
  • Також зареєстровано 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами громадян та підприємств – розпочаті оперативно-розшукові заходи зі встановлення місцезнаходження викраденого майна (ст. 289 КК України).
  • В ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено 18 осіб, які підтримали окупаційну владу на тимчасово окупованих територіях та зараз співпрацюють з ворогом. Дії зрадників-колаборантів документуються, їм загрожує покарання за ст. 111-1 КК України «Колабораційна діяльність».
  • 20 осіб перевіряється на причетність до створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності (ст. 260 КК України).
  • Задокументовано захоплення окупаційними військами рф адміністративної будівлі комунального закладу на території Гірської громади.

Як повідомлялося, в поліції Луганщини озвучили алгоритм дій для мешканців Луганської області, щоб повідомити про пошкодження чи руйнування житла, про загибель чи зникнення безвісти громадян, факти мародерства або інші кримінальні правопорушення.

Фото поліції