Грошову допомогу від ЮНІСЕФ отримали півмільйона українців

Грошову допомогу від ЮНІСЕФ отримали півмільйона українців

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні протягом чотирьох місяців програми надав грошову допомогу 535 000 українцям, з яких значну частину складають переселенці з Донбасу.

Програми грошової допомоги від ЮНІСЕФ “Спільно” — це підтримка багатодітних українських сімей під час війни. ЮНІСЕФ надає допомогу родинам, які мають трьох і більше дітей до 18 років або принаймні одну дитину з інвалідністю до 18 років.

Родини отримали одноразову виплату до 33 300 грн на домогосподарство залежно від кількості членів сім'ї з дітьми. З 31 березня ЮНІСЕФ здійснив перекази на загальну суму понад 117 млн дол. прямим переказом на рахунки українців.

Зареєструватись на програму можна на офіційному сайті. У Жтомирскій, Київській, Кіровоградській та Одеській областях соціальні працівники у громадах персонально реєструють родини, відповідні критеріям програми, якщо вони не можуть зареєструватися самостійно.

Програма грошової допомоги “Спільно” від ЮНІСЕФ стала можливою завдяки фінансуванню Європейського Союзу, уряду Італії, Шведської агенції міжнародного розвитку (SIDA) та Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації (CERF).

До того ж, внутрішньо переміщені особи можуть отримати міжнародну цільову грошову підтримку, що реалізується спільно з Урядом України.