Їжа в окупації в два рази дорожче, ніж в Україні

Їжа в окупації в два рази дорожче, ніж в Україні

Цукор, м’ясо птиці та свинина в окупованих містах Луганщини коштують вдвічі більше ніж в Україні. Про це з посиланням на окупаційні ЗМІ повідомляє Луганська ОВА.

“Попри гучні заяви “визволителів” про швидке подолання гуманітарної кризи на окупованих росією територіях Луганщини, виявились черговою брехнею. Нове життя і новий порядок у “республіці” не передбачає дешевих продуктів широкого попиту”, - йдеться в повідомленні.

Жителі окупованих територій Луганщини обурені та публікують фотографії з магазинів, що доводять астрономічно високі ціни на товари першої потреби й спростовують обіцянки окупаційної влади про покращення життя.

Завдяки відкритим джерелам інформації проведено аналіз середніх споживчих цін на продукти харчування за липень 2022 року в окупованих містах. Фіксується значне перевищення цін на аналогічний асортимент на території України, підконтрольній Уряду.

Зокрема, значно дорожчі, ніж українські, такі продукти споживчого кошика: птиця (тушки курячі) на 109,49 %, цукор на 103,61 %, свинина на 103,21%, олія соняшникова на 69,24%, яйця курячі на 68,30%, хліб житньо-пшеничний на 63,49%, сметана на 56,69%, макаронні вироби на 56,22%, яловичина на 53,68%, масло вершкове на 53,48%. Більш, як на третину, вищі ціни на борошно пшеничне та картоплю.

Наразі, кервнийтво області підрахувало, скільки людей знаходиться в окупації, та що з ними відбувається.