Керівника окупаційної прокуратури звинуватили в колабораціонізмі

Керівника окупаційної прокуратури звинуватили в колабораціонізмі

Керівнику окупаційної «прокуратури Старобільського району лнр» повідомлено про підозру у колабораціонізмі. Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

“За спільного процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури жителю нині окупованого Луганська повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що підозрюваний, який до 2014 року працював в органах прокуратури Луганщини та залишився на тимчасово окупованій території, отримав пропозицію від представників держави-агресора очолити "прокуратуру Старобільського району лнр".

У травні цього року новопризначений керівник окупаційної "прокуратури" прибув до Старобільська, де почав організовувати та забезпечувати роботу незаконно створеного правоохоронного органу, здійснювати добір кадрів серед місцевого населення.

"Прокурор райпрокуратури" впроваджує на захопленій території загарбницьку політику, легалізовує законодавство так званої "лнр", а також координує роботу з виявлення проукраїнськи налаштованих громадян.

Наразі вживаються заходи щодо оголошення колаборанта у розшук. Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинене фігуранту загрожує покарання – до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Раніше очільниці “відділу агропромислового розвитку” при окупаційній владі рф на Луганщині повідомлено про підозру у колабораціонізмі.