Гайдай: "Працюємо в напрямку будівництва і модульних містечок, і котеджних містечок, і в напрямку будівництва капітального"

Гайдай: "Працюємо в напрямку будівництва і модульних містечок, і котеджних містечок, і в напрямку будівництва капітального"


Луганська ОВЦА працює в декількох напрямках стосовно будівництва житла для переселенців.

Про це в розмові з журналістами розповів керівник ЛОВЦА Сергій Гайдай.

«Зараз працюємо в напрямку будівництва або ремонту приміщень для того. Щоб видавати людям, в яких зараз критична ситуація, житло…Ми не чекаємо якось державних програм. В тому сенсі, що якщо вони, дай Боже, будуть, або коли будуть, то ми дійсно працюватимемо з ними», - каже Гайдай.

Але поки, за його словами, фінансування нема. Проте є обласний та місцеві бюджети.

«Я вже провів переговори з керівниками декількох областей, підписали меморандуми. Ми будемо рухатись в декількох напрямках одночасно. Ми зараз працюємо в напрямку будівництва і модульних містечок, і котеджних містечок, і в напрямку будівництва капітального, і ремонту тих приміщень, які зараз стоять і не використовуються і громади не планують їх використовувати. Шлях по ремонтах буде найефективніший та найшвидший. Тому що будівля вже стоїть і треба провести в середині певні роботи і вже житло буде готове», - вважає очільник області.

Також ведуться переговори з міжнародними партнерами стосовно будівництва житла.

«Що стосується розподілу, є житловий кодекс, будуть комісії, є бальна система», - каже Гайдай.

На його думку, двічі переселенці повинні першими отримати житло, бо вони двічі втратили все. Для того подані документи на Кабмін.

Він додав, що гуманітарні штаби відкриті ще не всюди.

«Але буквально протягом, можливо, тижня ми закриємо всю країну», - анонсував Гайдай.

Нагадаємо. керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай озвучив три локації, де будуть видавати житло для переселенців з Луганської області..