Поліція Луганщини перевіряє більше 130 осіб на причетність до створення не передбачених законами воєнізованих формувань

Поліція Луганщини перевіряє більше 130 осіб на причетність до створення не передбачених законами України воєнізованих формувань

Поліцейські задокументували 15 фактів порушення законів та звичаїв війни на Луганщині.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

В результаті артилерійських та ракетних обстрілів населених пунктів Луганщини зруйновано 15 об’єктів цивільної інфраструктури: приватні будинки та квартири мешканців Сєвєродонецька, Рубіжного, Попасної. Відомості внесені до ЄРДР з правовою кваліфікацією ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни».

Розпочаті слідчі та оперативно-розшукові заходи щодо перевірки на причетність більше 130 осіб до створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності.

23 мешканці Луганщини підозрюються у колабораційній діяльності – підтримці окупаційної влади, співпраці з армією країни агресора, наданні допомоги в їхніх інтересах на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях.

Зареєстровано 4 звернення щодо незаконного заволодіння транспортними засобами, розпочаті оперативно-розшукові заходи, встановлюються особи, причетні до вчинення цих кримінальних правопорушень.

Встановлено факт захоплення адміністративних будівель й залізничних станцій та один факт мародерства з боку військових рф та нзф «лнр».

За минулу добу надійшло 34 повідомлення щодо зникнення осіб без вісті, розпочаті оперативно-розшукові заходи щодо встановлення їх місцезнаходження.

Як повідомлялося, в поліції Луганщини озвучили алгоритм дій для мешканців Луганської області, щоб повідомити про пошкодження чи руйнування житла, про загибель чи зникнення безвісти громадян, факти мародерства або інші кримінальні правопорушення.

Фото поліції