В окупованій Луганщині росіяни платять за відвідування до школи

В окупованій Луганщині росіяни платять за відвідування до школи

10 тисяч рублів самопроголошені окупаційні адміністрації обіцяють заплатити батькам, які віддадуть дітей до школи. Щоправда, зробити це потрібно до 15 вересня. Про це у соцмережах повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Пізніше – навчаєшся вже безоплатно, як й в усьому світі. Росіянам байдуже, чи повернуться люди в рідні міста пізніше, бо знають, що нічого до зими не відремонтують і на новий приплив людей розраховувати не варто. Однак й із тих, хто залишився, не всі бажають навчатися за програмою ворога. Але 10 тисяч рублів при відсутності роботи відіграють свою роль. Ці гроші – багатофункціональні. Вони ще стимулюють населення відвідати псевдореферендум, військовим – виявити батьків, яких можна мобілізувати. А також не слід забувати, що одинадцятикласники невдовзі стануть призовного віку”, – написав Сергій Гайдай.

Від додав, що проблеми з примусовою мобілізацією набирають обертів, росія була вимушена посилити діяльність фсб на окупованих територіях, бо підтримка війни зменшується – люди не йдуть воювати.

“Бачать, що не повертаються сусіди та родичі. У кращому випадку, знаходять їх в шпиталях. Як от в Алчевську, де по місту навіть поширюються оголошення: через велику кількість поранених місцева хірургія приймає в дар милиці та інвалідні візки”, – сказав очільник Луганщини.

Раніше повідомлялось, що більше двох третин пенсіонерів виїхали з Луганської області, щоб не жити в окупації.