Пів року в окупації. Історія багатодітної сєвєродончанки, яка виїхала до Івано-Франковська

Пів року в окупації. Історія багатодітної сєвєродончанки, яка виїхала до Івано-Франковська

Марія з Сєвєродонецька разом зі своїми п’ятирічними близнятами евакуювалася на підконтрольну Україні територію тиждень тому. До цього родина жила в окупованому селищі на Луганщині. Її історію опублікували “Карітас Івано-Франківськ”.

За словами жінки, щоб виїхати з окупованої області їм разом з дітьми довелось йти пішки понад 5 кілометрів. Тільки таким чином на свій страх та ризик можна було врятувати дітей.

“Ми просиділи місяць в бомбосховищі, бо навіть на двір не можна було вийти, не говорячи про евакуацію. Коли вдалося виїхати в сусіднє село, то наступного дня його взяли в окупацію. Нам довелося переховуватися в укриттях довгий час, бо постійні обстріли не давали можливості розслабитися.

Коли вже стало настільки небезпечно, то я вже вирішила евакуюватися будь-яким чином. Слава Богу все вдалося. Нас зустрічали наші українські військові, наші люди. Хапали дітей на руки, давали всім водичку і вже далі евакуювали”, - розповіла Марія.

Весь цей час жінці довелося бути одній з малюками, бо її чоловік захищає Україну від російської агресії. Він був на всіх передових позиціях, наразі перебуває в госпіталі. Родині нарешті вдалось зустрітися.

"Я говорила дітям, що гримить грім. Діти відразу говорили, що нехай тато проганяє грім", - каже жінка.

Марія – багатодітна мама трьох хлопчиків: Святослав, Ярослав, Владислав. Один з синів вже дорослий, старше 18 років. Зараз родина знімає квартиру у Франківську і оговтується від пережитого.

Як повідомлялось раніше, в окупованих містах від росіян втекла більша частина пенсіонерів, на яких вони сподівалися на референдумі.