В окупованих містах Луганщини зустрінуть осінь без вікон

В окупованих містах Луганщини зустрінуть осінь без вікон

В окупованих містах Луганської області не ведеться ніякої підготовки до опалювального сезону. Про це у соцмережах написав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Звісно, що ніхто не перевіряє вцілілі і не відновлює зруйновані теплотраси. Не відремонтовані котельні. Окупаційна влада не готова навіть провести опресування системи опалення, не кажучи вже про повноцінну роботу циклу”, – написав Сергій Гайдай.

За його словами, людям важко буде втримати в своїх оселях температуру, вищу за нуль. Бо в тисячах квартир вікна і стіни залишаються розбитими й досі.

“Деяким містянам пощастило і вони після черг у декілька тижнів отримали у якості компенсації будівельні матеріали, але хто їм відновить прогалину в капітальній стіні? Скільки витримають вікна, зашиті деревом чи фанерою? У Рубіжному окупаційна влада відверто каже людям, що за проєктом в них вікна в багатоповерхівках – із дерев’яними рамами, тому тільки вони підлягають відновленню. У переважної більшості встановлені сучасні склопакети – їх замінюють тільки за власний кошт. Це реалії “руського миру” за п’ять днів до осені, коли температура повітря почне стрімко падати”, – сказав Сергій Гайдай.

Раніше повідомлялось, що окупанти в Сєвєродонецьку намагаються подати воду