Окупанти в Сєвєродонецьку намагаються подати воду

Окупанти в Сєвєродонецьку намагаються подати воду

25 серпня у Сєвєродонецьку окупаційна влада почала відновлення водопостачання.

Як повідомляють ЗМІ окупантів, подачу води розпочато у всіх районах міста, де це можливо.

Вони визнають, що це лише перший пробний запуск та виявлення проривів неминуче. Це може призвести до перебоїв та відключень водопостачання. Надалі для їх усунення буде проведено ремонтні роботи.

Містяни кажуть, що вода доходить максимум до 2 поверху.

«Ми дуже раді, що в місті вода з’явилася нарешті, вже до другого поверху доходить», - каже жінка.
Вона мешкає в одному з будинків по проспекту Центральний.

Як повідомляв «Сєвєродонецьк. онлайн» директор департаменту житлово-комунального господарства Луганської ОВЦА Віталій Сурай, водопостачання  навряд чи можна буде відновити в найкоротший термін.

«Перше – незрозуміло остаточно, що з насосами. Друге – незрозуміло, що із магістралями. Третє – куди цю воду давати. Заливати до житлового фонду на всі поверхи неможливо. Ми розглядаємо питання капітальної модульної установки, яка даватиме питну воду, щоб централізовано люди могли набирати воду. Робимо запит зараз на всі громади. Питання відновлення централізованого водопостачання це не знімає. Але у нас є і такий варіант», – повідомив Сурай.

Окупанти теж визнавали проблеми з водою.

«До відновлення енергопостачання і відновлення центрального водопостачання треба організувати підвіз води зі свердловин, що розташовані на заводі «Азот». Дебіт свердловин дозволяє це зробити…Виділяється автоцистерна на місто, її передадуть адміністрації Сєвєродонецька», - каже перший заступник міністра будівництва і ЖКГ «ЛНР» Станіслав Дупленко.

Крім того, в місті встановлять 3 стаціонарні десятикубові ємності. Для постачання технічної води задіють дві автоцистерни МНС.