Грошову допомогу від міжнародних благодійників отримали близько 3 млн українців

Грошову допомогу від міжнародних благодійників отримали близько 3 млн українців

Близько 3 мільйонів ВПО вже отримали грошову допомогу від міжнародних благодійних організацій. Про це під час міжвідомствіної наради, присвяченій проблемам переселенців, розповіла Віце-прем’єр-міністерка України Ірина Верещук.

За її словами, від початку повномасштабного російського вторгнення на потреби ВПО було розподілено майже 600 млн доларів.

“На сьогодні мільйони українців отримали статус ВПО. Ми зобов’язані дбати про кожну родину, що змушена була покинути домівку, рятуючи себе та своїх дітей. Ми дуже вдячні міжнародним гуманітарним організаціям за допомогу та сподіваємося, що наші громадяни не залишаться без неї й надалі”, – розповіла Ірина Верещук.

Присутні на нараді представники міжнародних гуманітарних організацій проінформували про свої плани до кінця грудня довести загальну суму допомоги до 1,72 млрд доларів на 6,3 млн українців.

Наразі активні чотири програми, що реалізуються спільно з Урядом України. Пропонується разова або щомісячна допомога на строк до 3 місяців – з розрахунку від 2220 до 2500 грн на кожного члена сім’ї на місяць.

Подати заявку на отримання грошей можна на платформі “єДопомога” в розділі “Виплати від міжнародних організацій”.

Для переселенців з Луганської області, які зупинились у Дніпрі збирають гроші в Литві.