Шахраї зняли з картки жительки Луганщини 60 тис.грн. під виглядом надання допомоги від UNІCEF

Шахраї зняли з картки жительки Луганщини 60 тис.грн. під виглядом надання допомоги від UNІCEF

Зафіксоване повідомлення про скоєння шахрайських дій відносно жительки Луганщини.

Про це повідомляє обласна поліція.

Жінка перейшла у Телеграм-каналі за посиланням «Допомога українцям у Франції від UNІCEF», після чого невідомі зняли з її банківської картки 60 тис грн.

Загалом 31 серпня поліцейські Луганщини зареєстрували 89 звернень та повідомлень громадян.

Зокрема, 2 повідомлення про смерть місцевих мешканців, тіла яких знайшли під завалами зруйнованих будинків в містах Сєвєродонецьк та Рубіжне.

9 повідомлень зареєстровано про руйнування чи пошкодження квартир, будинків та обладнання в містах Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ, селищах Золотарівка та Новоіванівка.

3 повідомлення стосуються незаконного заволодіння 4 легковими автомобілями; 4 заяви - про скоєння мародерств майна та побутової техніки з квартир у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ та с. Новоіванівка.

Також надійшло повідомлення про захоплення окупаційними військами рф адміністративних будівель, споруди, транспортних засобів та майна одного з державних підприємств у м. Лисичанськ. За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 341 КК України «Захоплення державних або громадських будівель чи споруд».

Крім цього, співробітники оперативних підрозділів встановили 14 осіб, які підозрюються у причетності до НЗФ та співпрацюють з російськими окупаційними військами.

Оперативники спільно з поліцейськими-ювеналами встановлюють місцезнаходження двох мешканців м. Кремінна, подружжя-рубіжан з неповнолітньою дитиною та 16-річної дівчини, яка зникла безвісти в м. Сєвєродонецьк.

Нагадаємо, в поліції Луганщини озвучили алгоритм дій для мешканців Луганської області, щоб повідомити про пошкодження чи руйнування житла, про загибель чи зникнення безвісти громадян, факти мародерства або інші кримінальні правопорушення.