Переселенці, які не отримали допомогу, можуть подати заявку повторно

Переселенці, які не отримали допомогу, можуть подати заявку повторно

Відсьогодні до 1 жовтня ВПО, які подавались на отримання грошової допомоги від держави через додаток “Дія” та не отримали її, можуть повторно подати заявку. Про це повідомила Луганська ОВА.

Для цього потрібно до 1 жовтня прийти особисто до органу соцзахисту та написати ще одну заяву. Або ж надіслати таку заяву поштою. При цьому треба зазначити, зокрема, номер банківського рахунка (за стандартом IBAN) або персональних даних одержувача, та підтвердити факт подання через “Дію” попередньої заяви, що була ще навесні (наприклад скріншот). Протягом 10 днів з надходження заяви буде призначена допомога.

До того ж, з 1 вересня, переселенці з Лисичанська можуть подавати завки на отримання гуманітарної допомоги поштою через гугл-форму.

Як зазначили в міській ВЦА, під час видачі гуманітарної допомоги буде враховуватись реєстрація заявників, яка відбувалася до створення гугл-форми. Вся інформація, яка надавалася заявниками до 1 вересня, дійсна.

Першочергово допомога надаватиметься переселенцям, які ще жодного разу не отримували допомогу в гуманітарному штабі Лисичанської міської військової адміністрації.

Тим часом поліція повідомляє, що шахраї зняли з картки жительки Луганщини 60 тис.грн. під виглядом надання допомоги від UNІCEF.