Понад 800 учнів в окупованому Сєвєродонецьку навчаються без світла та інтернету

Понад 800 учнів в окупованому Сєвєродонецьку навчаються без світла та інтернету

Учні в Сєвєродонецьку отримують завдання на подвір’ях шкіл, навчаються самостійно вдома без світла та інтернету. Про це повідомила Луганська ОВА.

“8 248 хлопців і дівчат, які евакуювалися в безпечні регіони України або за кордон, навчаються зараз онлайн за програмою Нової української школи. Їх готують 654 педагоги. Батьки дітей упевнені у якості освіти та подальшому отриманні нащадком свідоцтва державного зразка. Це шлях до кращих вишів України.

Тим часом батьки 840 сєвєродончан все вирішили за них і обрали життя в окупації. Із невідомою програмою, невизнаними документами, які їм видадуть, з обмеженим спілкуванням із учителями. Останнє, можливо, і добре. На самоті дитина менше отруїться російської пропагандою, якою педагоги сповнені після курсів підвищення кваліфікації в рф”, - йдеться у повідомленні.

У Сєвєродонецькій громаді лишилися 840 учнів, що загальної кількості станом на початок 2022 року 8 %. Тобто, незважаючи на постійні заяви окупаційної влади про масове повернення людей у місто, ми маємо у середньому ті ж самі цифри, що й у червні. Якщо і повернулися, то одиниці. Скоріше – виїхали.

840 учнями раніше неможливо було повністю заповнити дві школи міста, росіяни намагаються одразу п’ять. І нехай на усі заклади не вистачить вчителів, яких влаштувалося на роботу усього 89 осіб, головне – кількість шкіл. Щоправда, 1 вересня відкрили лише одну, куди вперше пішли “10 маленьких боровшан”.

“Якимось чином “реєстрацію” пройшли ще чотири навчальних заклади. Але освітній процес там організували не в офлайн режимі, і навіть не в онлайн.

А у якійсь дивній заочній формі. Діти приходять на подвір’я школи, отримують завдання для самостійного вивчення матеріалу і повертаються додому, де немає ні світла, ні інтернету. Як готуватися у темряві? Як самостійно вивчати закони фізики, логарифми або граматику – незрозуміло”, - додали в ОВА.

Тим часом школи Сєвєродонецька на підконтрольній Україні території проводять дистанційне навчання.