Окупанти консультують по виплатах за втрачене майно

Окупанти консультують  по виплатах за втрачене майно

Уряд самопроголошеної «ЛНР» повідомив номери телефонів для консультацій по виплатах втратившим майно.

Про це повідомляють ЗМІ окупантів.

"Щоб отримати грошову допомогу, зробіть наступне. Особисто або через представника (за довіреністю) зверніться до адміністрації міста та/або району «ЛНР» за місцем реєстрації (прописки) для отримання та заповнення заяви встановленого зразка", - йдеться у повідомленні.

До заяви додайте оригінали та копії документів:

  • паспорт громадянина України/паспортний документ, що засвідчує вашу особу та відомості про реєстрацію за місцем проживання;
  • ідентифікаційний номер облікової картки платника податків.

Документами, що підтверджують проживання у житловому приміщенні, можуть бути:

  • документи з медичної організації, де ви перебуваєте на амбулаторному обліку (медична картка);
  • документи з місця навчання/роботи із зазначенням адреси проживання;
  • пенсійне посвідчення (документ, виданий державною установою у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та пенсійного забезпечення за місцем призначення пенсії);
  • квитанції про оплату житлово-комунальних послуг;
  • довідка про склад сім'ї;
  • інші документи, що підтверджують проживання у житловому приміщенні, зазначеному у заяві.

Крім того, проживання у житловому приміщенні своїми свідченнями можуть підтвердити двоє свідків за наявності у них документів про проживання на території одного населеного пункту.

"Право на одноразову грошову допомогу у зв'язку зі втратою майна першої необхідності мають громадяни, які зареєстровані та постійно проживають у квартирі/індивідуальному (садибному) житловому будинку на момент втрати майна першої необхідності у зв'язку з бойовими діями у період з 19 лютого 2022 року. Одноразова грошова допомога становить 100 000 російських рублів на одне домогосподарство. Вона виплачується через відділення Державного банку «ЛНР»», - уточнили у «Мінпраці».

Раніше уряд самопроголошеної «ЛНР" своєю ухвалою затвердив Порядок надання одноразової грошової допомоги у зв'язку зі втратою майна першої необхідності.

До майна першої необхідності відносяться: предмети для зберігання та приготування їжі – холодильник, газова плита (електропліта), шафа для посуду; предмети меблів для прийому їжі - стіл та стілець (табурет); предмети для сну – ліжко (диван); засоби інформування – телевізор (радіо); засоби водопостачання та опалення (у разі відсутності централізованого водопостачання та опалення) - насос для подачі води, водонагрівач, опалювальний котел (переносна піч).

Нагадаємо, уряд так званої «ЛНР» роз'яснив, як отримати компенсацію за втрачене чи пошкоджене внаслідок бойових дій житло.

Як повідомлялось, на Луганщині окупанти вирішили компенсувати втрачене житло.