ЮНІСЕФ надасть психологічну допомогу вчителям ВПО

ЮНІСЕФ надасть психологічну допомогу вчителям ВПО

Освітня організація “Навчай для України” за підтримки Дитячого фонду ООН запустили проєкт “Спільно для вчителів”. Він допоможе підтримати власне ментальне здоров’я та подолати професійні труднощі і виклики під час війни. Про це повідомила пресслужба ЮНІСЕФ.

Проєкт “Спільно для вчителів” містить 5 складових, які поступово реалізовуватимуться протягом вересня-грудня 2022 року:

онлайн курс професійної допомогти вчителям спільно з EdEra. У курсі передбачені лекції з психологічної підтримки вчителів, навчання та взаємодії з дітьми під час війни. А також поради щодо організації безпечного освітнього середовища, правил реагування у кризовий час;

вебінари з психологами організації “Простір толерантності” з порадами щодо самопідтримки та допомоги дітям у навчанні під час війни;

Чатбот у Viber та Telegram з цифровими безпековими інструкціями для оперативної та зручної допомоги вчителям реагувати на кризи різного характеру;

модульний курс підвищення кваліфікації з Інститутами післядипломної педагогічної освіти спільно з ГО “Про.Світ”;

очні виїзди в школи психологів та освітніх лідерів думок з лекціями наживо (якщо дозволятиме безпекова ситуація в країні).
Співорганізатор проєкту, освітня організація “Навчай для України”, входить у склад керівного комітету з ментального здоров’я та психосоціальної підтримки в галузі освіти. Окрім цього, для допомоги вчителям у проєкті запросили професійних психологів, освітніх лідерів думок та фахівців з політик безпеки. Онлайн-курс уже отримав офіційну рекомендацію від Міністерства освіти та науки України.

Онлайн-курси, чатбот та вебінари будуть корисними не лише для вчителів/адміністраторів/психологів, що втратили школи та змушені були покинути місто. Але й для усіх освітян, які залишилися на місцях та продовжуватимуть працювати з новими викликами війни.

Вже з 15 вересня розпочнеться серія вебінарів. Реєстрація на перший вебінар для освітян “Як працювати в умовах невизначеності” доступний за посиланням.

Тим часом понад 800 учнів в окупованому Сєвєродонецьку навчаються без світла та інтернету.