Окупанти відмовляють мешканцям в отриманні компенсації, а російські військові не хочуть воювати

Окупанти відмовляють мешканцям в отриманні компенсації за втрачене житло та майно, а російські військові відмовляються воювати

Дізнаючись про кількість загиблих, російські добровольці відмовляються воювати на території України, пораненим окупантам призупинили виплати.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Це обумовлене стрімким контрнаступом ЗСУ на Харківщині. Військове командування рф призупинило відправку нових, вже сформованих, підрозділів на територію України.

Поточна ситуація і недовіра до вищого командування змусила велику кількість добровольців категорично відмовитись від перспективи служби в бойових умовах.

На ситуацію впливає й інформація про дійсну кількість загиблих, загальне ставлення до власних поранених, яким призупиняють виплату грошей, поки ті на лікуванні.

Населення на окупованій території по декілька місяців чекає на виплату пенсій, не розпочалися й інші виплати. Так, на території так званої «лнр» прийнято лише 2 400 заяв на отримання компенсації за втрачене внаслідок бойових дій житло та за втрачене майно першої необхідності.

У Рубіжному, Попасній, Сєвєродонецьку, Гірській громаді росіяни зруйнували більшість житла. Значні пошкодженняв Лисичанську та Кремінній, але усього 2 400 заяв. Іншим знайшли привід відмовити.

Протягом доби авіацією Сил оборони завдано ураження по семи опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки ворога, знищено дві позиції його зенітних ракетних комплексів.

Росіяни обстрілювали військову та цивільну інфраструктуру із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії, зокрема, у:

  • на Краматорському напрямку - у районах населених пунктів Пришиб, Білогорівка, Краматорськ, Слов’янськ, Старий Караван, Стародубівка, Спірне, Роздолівка та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку - у районах населених пунктів Суха Балка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина.

Як повідомлялось, уряд самопроголошеної «ЛНР» повідомив номери телефонів для консультацій по виплатах втратившим майно.