Коригувальницю вогню по позиціях ЗСУ у Лисичанську засудили до 12 років за ґратами

Коригувальницю вогню по позиціях ЗСУ у Лисичанську засудили до 12 років за ґратами

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Лисичанської окружної прокуратури Луганської області суд визнав коригувальницю вогню окупаційних військ так званої «лнр» та збройних сил рф винною у колабораціонізмі (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Її засуджено до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну 27-річна мешканка Лисичанська передавала ворогу координати розташування у місті військовослужбовців та техніки ЗСУ. Також вона повідомляла про наслідки роботи російської артилерії та фотографувала руйнування інфраструктури після «прильотів».

Ці відомості інформаторка пересилала через месенджер з особистого мобільного телефону.

Встановлено, що після того, як жінка передавала «цілі», армія держави-агресора масовано обстрілювала позиції українських військових.

Також засуджена була одним із модераторів телеграм-групи, де обмінювалися розвідданими про дислокацію та пересування ЗСУ на території Луганщини. У ній обговорювалися обстріли Лисичанська та Сєвєродонецька з позначенням адрес та місць влучання снарядів, а отримані відомості модератори надсилали ворогу.

Фігурантку затримали на початку квітня 2022 року. У ході судового розгляду вона пояснила, що діяла з ідеологічних мотивів – через негативне ставлення до державної влади України.

Прокурори надали беззаперечні докази вчинення громадянкою України особливо тяжкого злочину в умовах воєнного стану, що дозволило призначити їй реальне покарання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося ГУ Нацполіції в Луганській області спільно з ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, кулеметника окупантів, який обстрілював українські позиції, засудили до 11 років позбавлення волі.

Нагадаємо, суд на 6 років позбавив волі зрадницю, яка допомагала окупантам руйнувати Сєвєродонецьк.