“Окупанти повернулися до Кремінної та позривали Українські прапори”, - Гайдай

“Окупанти повернулися до Кремінної та позривали Українські прапори”, - Гайдай

Окупанти створюють видимість своєї масової присутності - повернулись до Кремінної та позривали українські прапори. Про це під час Національного телемарафону розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, вони також вимкнули інтернет на всіх окупованих територіях, щоб люди не змогли передавати інформацію в Україну.

“Фактору несподіваності, як це було на Харківщині, в Луганській області вже не буде. Але, розуміючи, що деокупація неминуча, ми готуємось до того, щоб у звільнених населених пунктах не було вакууму в адміністративних питаннях. Ми готуємо групи лікарів, які одразу зможуть взятись за роботу, готуємо штаби деокупації, де будуть представники адміністрації, ДСНС, правоохоронних органів, пошта, ЦНАП та інші структури", - сказав Сергій Гайдай.

За словами очільника Луганщини, першим, що зробить українська влада на звільнених територіях - відновить мобільний зв’язок, інтернет та іншу критичну інфраструктуру, виходячи зі ступеню пошкодження. Чекають тільки “команду” військових.

Тим часом в росії відміняють відправку нових військових підрозділів до України через те, що особовий склад відмовляється воювати.