Мобілізовані “лнр” в Луганську відмовились повертатись на фронт

Мобілізовані “лнр” в Луганську відмовились повертатись на фронт

Мобілізовані чоловіки, які повернулись з під Балаклії до Луганська відмовились далі воювати. Їх, та жінок, які вчинили бунт розганяли кийками. Про це повідомляє видання “Реальная газета” з посиланням на місцеві соцмережі.

За словами очевидців, мобілізованих, які ледь вибралися живими з Харківщини, хотіли одразу відправити на інші позиції в “днр”, проте вони запротестували. Їх підтримали родичі, які приїхали під стіни казарм.

"Базуються вони там у Луганській академії внутрішніх справ. Наступного дня туди, до них, приїхали дружини, діти та влаштували бунт усі разом. Сказали, що більше чоловіків нікуди не відпустять, мужики також сказали, що нікуди не поїдуть. Приїхали їх вгамувати спецслужби якісь, то ті їм перевернули натовпом транспорт", — коментують відео в соцмережах.

У коментарях очевидці пишуть, що жінок, які складали більшість протесту, намагалися розігнати кийками, проте за них заступилися чоловіки. Виникла бійка.

“Хлопці ледве вбиралися, їх кинули офіцери, їх бомбили, там жах був, у них згорів одяг. А потім, коли вибралися, їх додому не пускали, а хотіли кинути в “дуру”, — пишуть коментатори.

Коментарі

З власних джерел журналістам стало відомо, що цей бунт виник наступного дня після того, як військові “лнр” вийшли з-під Балаклеї. Після цього їм дали декілька днів відпустки. У понеділок, 13 вересня, родини мобілізованих спробували домогтися зустрічі з самопроголошеним керівництвом “республіки”.

Після цього частина мобілізованих повернулася в казарми, а частина ховається від повернення на “військову службу”.

Коментарі

Тим часом в росії відміняють відправку нових військових підрозділів до України через те, що особовий склад відмовляється воювати.