Довічне ув’язнення «світить» очільникам окупаційних «прокуратур» на Луганщині

Довічне ув’язнення «світить» очільникам окупаційних «прокуратур» на Луганщині

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру в колаборації трьом очільникам окупаційних «прокуратур» на Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Задокументовано протиправну діяльність ще трьох керівників «районних прокуратур», створених російськими загарбниками.

Усі троє «високопосадовців» прибули на «нові» захоплені території із ОРЛО, де вже встигли вислужитись перед окупантами. Адже російські загарбники не довіряють місцевим колаборантам керівні «пости» у цьому репресивному органі.

Незаконно створену окупантами «Попаснянську районну прокуратуру лнр» очолив мешканець Донецької області, який вже має досвід обслуговування окупаційного режиму. Раніше в угрупованні «лнр» він обіймав посаду «заступника прокурора Алчевська». За участь у терористичній організації був оголошений українськими правоохоронцями у розшук за ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Виконувачем обов’язків прокурора Старобільського району лнр став 37-річний мешканець Луганська, який встиг попрацювати «начальником відділу» у так зв. «генеральній прокуратурі» угруповання «лнр».

Керувати організованою окупантами «прокуратурою Новопсковського району» приїхав 30-річний луганчанин, колишній «слідчий» «генпрокуратури лнр».

Ці особи в умовах воєнного стану добровільно обійняли посади в незаконних правоохоронних органах окупаційної адміністрації рф.

Очільники незаконних «прокуратур» впроваджують на тимчасово захоплених територіях Луганщини політику російських загарбників, прикриваючись нелегітимними «законодавчими актами» угруповання «лнр», здійснюють «кримінальне переслідування» українських патріотів.

Правопорушникам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їх оголошено у розшук.

Досудове розслідування у справах проводить слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури.

За добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, цим особам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, від 10 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Як повідомлялось, за процесуального керівництва Сватівської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області двом псевдополіцейським так званої "лнр" повідомлено про підозру у колабораційній діяльності ( ч. 7 ст. 111-1 КК України).