СБУ попередили організаторів псевдореферендуму

СБУ попередили організаторів псевдореферендуму

Служба безпеки України звернулась до організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях країни з попередженням про відповідальність. Текст повідомлення оприлюднив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у соцмередах.

“Служба безпеки України володіє повною інформацією стосовно усіх без виключення організаторів, ініціаторів, агітаторів, безпосередніх виконавців, майбутніх членів дільниць та інших осіб, які наразі здійснюють підготовку до проведення псевдореферендуму з приєднання «ленере» до складу країни-агресора.

Стосовно усіх вказаних осіб вже здійснюються санкційні заходи. Зокрема, запроваджено процесуальні заходи по притягненню вказаної категорії осіб до кримінальної відповідальності, призупинено пенсійні виплати, планується здійснити арешт рухомого та нерухомого майна, що належить вказаній категорії осіб.

При цьому, з 2022 року (в умовах збройної агресії) запроваджено більш жорстку кримінальну відповідальність (до 15 років) за колабораційну та сепаратистську діяльність”, - йдеться в повідомленні.

СБУ нагадує про відповідальність за протиправну діяльність:

ПОПЕРЕДЖАЄМО, що у разі продовження власної протиправної діяльності:

  • жоден з Вас НЕ зможе ухилитися від кримінальної відповідальності;
  • жоден з Вас НЕ зможе будь-коли відвідати власних родичів та близьких на підконтрольній території України;
  • жоден з Вас НЕ зможе отримувати пенсійні та інші будь-які соціальні виплати;
  • жоден з Вас НЕ може використовувати власні активи на підконтрольній території України.

Як повідомлялось раніше, незаконний “референдум” щодо окупованих територій України планують провести з 23 по 27 вересня.