Повідомили про підозру двом “керівницям” окупаційного апарату з Луганщини

Повідомили про підозру двом “керівницям” окупаційного апарату з Луганщини

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності двом мешканкам Луганщини (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в період з березня по серпень 2022 року дві експосадовиці з Луганщини вступили в злочинну змову з окупаційними військами рф та представниками т. зв. "лнр". Жінки добровільно зайняли псевдопосади «начальника управління праці та соціального захистунаселення т. зв. «"адміністрації Троїцького району "лнр" та "заступника начальника управління праці та соціального захисту населення т. зв. "адміністрації Троїцького району "лнр".

Псевдочиновниці на займаних "посадах" виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконному органі влади.

Згідно з санкцією статті підозрюваним загрожує покарання у вигляді до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливістю конфіскації майна.

Раніше організаторам псевдореферендуму на Луганщині повідомили про підозру.