Ексбойовику НЗФ «батальйон «Заря» загрожує 10 років ув’язнення

Ексбойовику НЗФ «батальйон «Заря» загрожує 10 років ув’язнення

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому учаснику НЗФ «батальйон «Заря», який брав участь у збройній агресії проти України у складі російської окупаційної армії.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Бойовика «2 АК» ворожих військ захопили у полон військовослужбовці ЗСУ.

Слідчі СБУ з’ясували, що мешканець Лутугинського району перебував у лавах російсько-терористичних угруповань фактично від початку війни на сході України.

У 2014 – 2016 роках він воював проти сил АТО у складі так званого «батальйону «Заря». Це незаконне збройне формування отримало відомість, зокрема, через те, що влітку 2014 року обстрілювало житлові квартали Луганська.

Правопорушник служив на посадах «старшого помічника мінометного розрахунку» та «кулеметника», потім звільнився. Однак після початку «Z-операції» 2022 року його знов «мобілізували» до окупаційної армії.

Його «військова кар’єра» завершилася полоном у бойових діях на Донеччині.

Бойовик надав слідчим СБУ свідчення щодо своєї участі у збройних формуваннях країни-агресора, своїх командирів, отриманих наказів тощо.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та участь у незаконних збройних формуванням (ч.2 ст.110 та ч. 2 ст.260 Кримінального кодексу України).

Правопорушник перебуває під вартою. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ В Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, керівниці «відділу освіти» в «лнр» загрожує до 10 років ув’язнення