Начальнику окупаційної поліції з Луганщини повідомили про підозру

Начальнику окупаційної поліції з Луганщини повідомили про підозру

СБУ повідомила про підозру начальника окупаційної «поліції» Старобільського району Луганщини. Про це повідомляє пресслужба управління.

Слідчі СБУ задокументували діяльність призначеного російськими окупантами очільника так зв. «Старобільського районного відділу внутрішніх справ МВС лнр».

Він є черговим призначенцем, якого загарбники привезли до захопленого Старобільська із ОРЛО, оскільки вони не довіряють місцевим зрадникам ключові керівні посади в «силових» органах.

44-річний луганчанин має значний досвід обслуговування окупаційного режиму. Раніше працював «заступником міністра», «начальником управління кримінального розшуку МВС лнр».

Наразі він сприяє підтриманню на тимчасово захопленій Старобільщині рашистського «нового порядку», під його керівництвом окупаційна поліція здійснює «кримінальне переслідування» громадян на підставі фейкових «законів лнр».

Правопорушнику повідомлено про підозру у добровільному занятті посад у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Невдовзі його буде оголошено у розшук.

За добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, цим особам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, від 10 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Раніше повідомлялось, що окупанти запросили іноземних спостерігачів на псевдореферендум “заднім числом”